Subota, 1. 11. 2014.
 

Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Datum objave: Četvrtak, Februar 13, 2014
Objavljeno u POLITIKA
Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i Republike Srpske prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentarisati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentarisati”, rekao je Lukač.

Komentarišući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, “političkog analitičara iz Tuzle”, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS, navodi Anadolija.

Ko je, ustvari, Mehmedalija Nuhić, politički analitičar iz Tuzle, pitaju se ovih dana svi novinari u Tuzli. Nikad niko nije čuo za njega, nikad nijednu njegovu političku analizu pročitao u bh. medijima. Stvarno, ko je čovjek koji iznosi ovako ozbiljne optužbe?

Kao što voli napisati u svojim naslovima jedan ovdašnji portal, ‘nećete vjerovati kad vam kažemo…’.

Mehmedalija Nuhić je, dakle, komunalni inspektor zaposlen u Opštini Lukavac. Ne šalimo se.

Nuhić je nedavno bio sagovornik Bportal.ba i Lukavac-x.ba o incidentu u lukavačkom naselju Tabaci, gdje je Sabit Hanić kočevima pregradio put.

Nuhićevu izjavu možete pogledati u videu, od 10:34.

I nismo znali da sa političkim analitičarem razgovaramo. A, iskreno, ko bi posumnjao?

Pretražujući internet pronašli smo i da se ovaj komunalni inspektor osjeća Srbinom, da je magistrirao na temu islamskog fundamentalizma, te da je doktorant na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ne tvrdimo, ali tako piše. U srbijanskim medijima.

Naravno, pretražili smo i Facebook i saznali da Mehmedalija voli da pipka Severinu, makar na fotografijama.

Dakle, sve informacije o njemu se uklapaju i daju profil jednog baš onako “ozbiljnog političkog analitičara“.
(Bportal.ba/Agencije)

Ostale vijesti iz kategorije

 • Još nema dogovora o novoj Vladi Još nema dogovora o novoj Vladi

  Konstatovali su da imaju skupštinsku većinu,a sve ostalo će da bude predmet narednih sastanka od kojih bi jedan trebalo da bude održan u Brčom, već u utorak. Tada bi se moglo razgovarati o pojedinačnim funkcijama i željama unutar koalicionih stranka. […]

 • Dodik pozvan na sjednicu Trilateralne komisije u Beogradu Dodik: Želimo što prije formirati vlast

  Dodik je izjavio da je zajednička želja koalicionih partnera SNSD-a, DNS-a i SP-a da što prije bude formirana nova struktura vlasti u Srpskoj. “Mislim da ćemo razgovarati i o tome ko bi i odakle bi mogao da bude kandidat za […]

 • Mostar: SNSD i HDZ se dogovorili Mostar: SNSD i HDZ se dogovorili

  -Ključna pitanja su riješena. Treba da se isprofiliše predstavnik Bošnjaka, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik novinarima nakon sastanka. Dodik je naglasio da partnerstvo HDZ-a BiH i SNSD-a traje dugi niz godina i da će on biti nastavljeno i ubuduće, […]

 • Dodik pozvan na sjednicu Trilateralne komisije u Beogradu Dodik: Sutra ćemo se dogovoriti o formiranju vlasti

  ${DATE}Dodik je rekao da će se sutra tri lidera partija dogovoriti o svemu. “Prvo treba da konstituišemo Narodnu skupštinu Republike Srpske, a onda dolazimo u poziciju da predlažemo mandatara”, izjavio je Dodik za “Pres Republika Srpska”. Dodik je rekao da […]

NAGRADNA IGRA

PRETRAGA

NAJNOVIJE VIJESTI

KOLUMNE

BANJA LUKA IZA ĆOŠKA

VRIJEME

Banja Luka
01. 11. 2014., 07:34
 

Moguća pojava magle
4°C
Subjektivno: 3°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vijetra: 1 m/s J
Naleti vijetra: 1 m/s
UV-Index: 0
Izlazak sunca: 06:29
Zalazak sunca: 16:40