Srijeda, 27. 08. 2014.
 

Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Datum objave: Četvrtak, Februar 13, 2014
Objavljeno u POLITIKA
Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i Republike Srpske prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentarisati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentarisati”, rekao je Lukač.

Komentarišući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, “političkog analitičara iz Tuzle”, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS, navodi Anadolija.

Ko je, ustvari, Mehmedalija Nuhić, politički analitičar iz Tuzle, pitaju se ovih dana svi novinari u Tuzli. Nikad niko nije čuo za njega, nikad nijednu njegovu političku analizu pročitao u bh. medijima. Stvarno, ko je čovjek koji iznosi ovako ozbiljne optužbe?

Kao što voli napisati u svojim naslovima jedan ovdašnji portal, ‘nećete vjerovati kad vam kažemo…’.

Mehmedalija Nuhić je, dakle, komunalni inspektor zaposlen u Opštini Lukavac. Ne šalimo se.

Nuhić je nedavno bio sagovornik Bportal.ba i Lukavac-x.ba o incidentu u lukavačkom naselju Tabaci, gdje je Sabit Hanić kočevima pregradio put.

Nuhićevu izjavu možete pogledati u videu, od 10:34.

I nismo znali da sa političkim analitičarem razgovaramo. A, iskreno, ko bi posumnjao?

Pretražujući internet pronašli smo i da se ovaj komunalni inspektor osjeća Srbinom, da je magistrirao na temu islamskog fundamentalizma, te da je doktorant na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ne tvrdimo, ali tako piše. U srbijanskim medijima.

Naravno, pretražili smo i Facebook i saznali da Mehmedalija voli da pipka Severinu, makar na fotografijama.

Dakle, sve informacije o njemu se uklapaju i daju profil jednog baš onako “ozbiljnog političkog analitičara“.
(Bportal.ba/Agencije)

Ostale vijesti iz kategorije

 • Dodik: Odluka o prebivalištu neće biti povučena Dodik: Cerić je reprezent političkog islama

  “Treba imati na umu da je Cerić jedan od kandidata iz bošnjačkog naroda i samim tim je ograničen, jer se bori za poziciju u bošnjačkom narodu. On je naravno tip koji provodi politiku vjere islama i on je najbolji reprezent […]

 • Dodik: Odluka o prebivalištu neće biti povučena Dodik: Svi pokazatelji govore da će SNSD pobijediti na izborima

  Dodik je poslije sastanka rukovodstva SNSD-a sa svim kandidatima, rekao da ova stranka ima ozbiljne kandidate i ozbiljne ljude na listama. “Uvjeren sam u pobjedu Željke Cvijanović za člana Predsjedništva BiH, jer kandidovanje Mladena Ivanića nije kandidatura stranaka nego jedna […]

 • Ognjen Tadić: Mrkla noć u Republici Srpskoj još uvijek traje Udruženje ”Povratak selu” podržava Ognjena Tadića

  Tadić je ocijenio da je Savez za promjene svakim danom sve jači. “Ovo je jedno od udruženja koje je potpisalo ili će potpisati sporazum sa Savezom za promjene. To je dokaz da Savez ima osjećaj za sve građane u Republici […]

 • Aladžić: Naprednjaci spremni za izbore Aladžić: Naprednjaci spremni za izbore

  “U SNS se iz dana u dan učlanjuje sve veći broj građana, podrška raste iz dana u dan i očekujemo pobjedu na izborima u smislu ulaska poslanika iz redova SNS u Parlament RS i Parlamentarnu skupštinu BIH jer je SNS […]

PRETRAGA

NAJNOVIJE VIJESTI

KOLUMNE

BANJA LUKA IZA ĆOŠKA

VRIJEME

Banja Luka
27. 08. 2014., 23:13
 

Djelimično oblačno
17°C
Subjektivno: 17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vijetra: 1 m/s S
Naleti vijetra: 1 m/s
UV-Index: 0
Izlazak sunca: 06:07
Zalazak sunca: 19:38