Četvrtak, 23. 10. 2014.
 

Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Datum objave: Četvrtak, Februar 13, 2014
Objavljeno u POLITIKA
Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i Republike Srpske prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentarisati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentarisati”, rekao je Lukač.

Komentarišući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, “političkog analitičara iz Tuzle”, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS, navodi Anadolija.

Ko je, ustvari, Mehmedalija Nuhić, politički analitičar iz Tuzle, pitaju se ovih dana svi novinari u Tuzli. Nikad niko nije čuo za njega, nikad nijednu njegovu političku analizu pročitao u bh. medijima. Stvarno, ko je čovjek koji iznosi ovako ozbiljne optužbe?

Kao što voli napisati u svojim naslovima jedan ovdašnji portal, ‘nećete vjerovati kad vam kažemo…’.

Mehmedalija Nuhić je, dakle, komunalni inspektor zaposlen u Opštini Lukavac. Ne šalimo se.

Nuhić je nedavno bio sagovornik Bportal.ba i Lukavac-x.ba o incidentu u lukavačkom naselju Tabaci, gdje je Sabit Hanić kočevima pregradio put.

Nuhićevu izjavu možete pogledati u videu, od 10:34.

I nismo znali da sa političkim analitičarem razgovaramo. A, iskreno, ko bi posumnjao?

Pretražujući internet pronašli smo i da se ovaj komunalni inspektor osjeća Srbinom, da je magistrirao na temu islamskog fundamentalizma, te da je doktorant na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ne tvrdimo, ali tako piše. U srbijanskim medijima.

Naravno, pretražili smo i Facebook i saznali da Mehmedalija voli da pipka Severinu, makar na fotografijama.

Dakle, sve informacije o njemu se uklapaju i daju profil jednog baš onako “ozbiljnog političkog analitičara“.
(Bportal.ba/Agencije)

Ostale vijesti iz kategorije

 • Bosić: Međunarodna zajednica “žmiri” na nepravilnosti Bosić: Međunarodna zajednica “žmiri” na nepravilnosti

  Predsjednik SDS-a Mladen Bosić očekuje da će Savez za promjene uspjeti da formira skupštinsku većinu i u NSRS i Parlamentu BIH. Bosić je, nakon sastanka sa šefom Misije OEBS-a u BiH Džonatanom Murom, rekao na pres-konferenciji da protekli opšti izbori […]

 • Radojičić: SNSD daje priliku mladima Radojičić: Skupićemo 44 mandata za formiranje vlasti

  Radojičić je naveo da su ovo podaci SNSD-a, dok prema nezvaničnim podacima Centralne izvborne komisije BiH ova koalicija bi trebalo da ima 43 mandata, jer im nedostaje još 11 odsto prebrojnih glasova. “Smatramo da se Narodna skupština, Vlada i Vijeće […]

 • Dodik: SNSD će formirati vladu sa dosadašnjim partnerima Dodik: SNSD će formirati vladu sa dosadašnjim partnerima

  Dodik je rekao da se još čekaju zvanični rezultati izbora, ali da nema sumnje da će SNSD formirati vladu, nazivajući spekulacijama da neko od koalicionih partnera SNSD-DNS-SP može da pregovara sa nekim iz drugog bloka. Ukazujući na dobar izborni rezultat […]

 • zeljka-cvijanovic3 Cvijanovićeva: Ćutanje CIK-a otvara prostor za sumnje

  Na pitanje da prokomentariše činjenicu da od juče od 14 časova do danas u isto vrijeme Centralna izborna komisija /CIK/ BiH nije obradila nijedno novo biračko mjesto za nivoe predsjednika Republike Srpske i članove Predsjedništva BiH, Cvijanovićeva je odgovorila da […]

NAGRADNA IGRA

PRETRAGA

NAJNOVIJE VIJESTI

KOLUMNE

BANJA LUKA IZA ĆOŠKA

VRIJEME

Banja Luka
23. 10. 2014., 04:58
 

Bez padavina
6°C
Subjektivno: 6°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vijetra: 1 m/s JI
Naleti vijetra: 1 m/s
UV-Index: 0
Izlazak sunca: 07:17
Zalazak sunca: 17:53