Srijeda, 5. 08. 2015.
 

Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Datum objave: Četvrtak, Februar 13, 2014
Objavljeno u POLITIKA
Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i Republike Srpske prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentarisati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentarisati”, rekao je Lukač.

Komentarišući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, “političkog analitičara iz Tuzle”, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS, navodi Anadolija.

Ko je, ustvari, Mehmedalija Nuhić, politički analitičar iz Tuzle, pitaju se ovih dana svi novinari u Tuzli. Nikad niko nije čuo za njega, nikad nijednu njegovu političku analizu pročitao u bh. medijima. Stvarno, ko je čovjek koji iznosi ovako ozbiljne optužbe?

Kao što voli napisati u svojim naslovima jedan ovdašnji portal, ‘nećete vjerovati kad vam kažemo…’.

Mehmedalija Nuhić je, dakle, komunalni inspektor zaposlen u Opštini Lukavac. Ne šalimo se.

Nuhić je nedavno bio sagovornik Bportal.ba i Lukavac-x.ba o incidentu u lukavačkom naselju Tabaci, gdje je Sabit Hanić kočevima pregradio put.

Nuhićevu izjavu možete pogledati u videu, od 10:34.

I nismo znali da sa političkim analitičarem razgovaramo. A, iskreno, ko bi posumnjao?

Pretražujući internet pronašli smo i da se ovaj komunalni inspektor osjeća Srbinom, da je magistrirao na temu islamskog fundamentalizma, te da je doktorant na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ne tvrdimo, ali tako piše. U srbijanskim medijima.

Naravno, pretražili smo i Facebook i saznali da Mehmedalija voli da pipka Severinu, makar na fotografijama.

Dakle, sve informacije o njemu se uklapaju i daju profil jednog baš onako “ozbiljnog političkog analitičara“.
(Bportal.ba/Agencije)

Ostale vijesti iz kategorije

 • Bosić: Zalažemo se za ljude koji će raditi u interesu naroda Bosić: Niko nije zadovoljan radom Suda i Tužilaštva BiH

  Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić rekao je da niko nije zadovoljan radom Suda i Tužilaštva BiH, te da je toga svjesna i međunarodna zajednica, koja je napravila nakaradan pravosudni sistem. Bosić se saglasio sa tvrdnjom predsjednika Republike Srpske […]

 • Savjet EU odobrio sankcije protiv Rusije Delegacija EU: Novi zakon je super

  Novi Zakon o radu je važna inicijativa – ne samo za Federaciju Bosne i Hercegovine, nego za cijelu državu, ocijenili su danas u Delegaciji Evropske unije u BiH. U izjavi iz Delegacije EU, nakon usvajanja Prijedloga zakona o radu u […]

 • Dodik: Ispunite četiri zahtjeva i nema referenduma Dodik: Neka nam Vučić i EU pomognu i neće biti referenduma

  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, poslije sugestije Beograda, spreman je da preispita odluku Parlamenta: Neka nam Vučić i EU pomognu da izađemo iz zagrljaja Sarajeva i neće biti izjašnjavanja. “Želim da razgovaram o vraćanju pravosuđa BiH u ustavni okvir, jer […]

 • Vlade Srpske i FBiH dogovorile plan realizacije agende Vlade Srpske i FBiH dogovorile plan realizacije agende

  Predsjednik Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović i premijer Federacije BiH Fadil Novalić dogovorili su danas u Banjaluci okvirni akcioni plan za realizaciju mjera iz Reformske agende i ranije postignutih dogovora između dvije vlade. Cvijanovićeva je rekla da će detaljni akcioni […]

NAJNOVIJE VIJESTI

KOLUMNE

BANJA LUKA IZA ĆOŠKA

VRIJEME

Banja Luka
05. 08. 2015., 04:17
 

Bez padavina
19°C
Subjektivno: 19°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vijetra: 1 m/s JJI
Naleti vijetra: 1 m/s
UV-Index: 0
Izlazak sunca: 05:41
Zalazak sunca: 20:12
 

NAGRADNA IGRA