Četvrtak, 2. 07. 2015.
 

Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Datum objave: Četvrtak, Februar 13, 2014
Objavljeno u POLITIKA
Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i Republike Srpske prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentarisati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentarisati”, rekao je Lukač.

Komentarišući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, “političkog analitičara iz Tuzle”, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS, navodi Anadolija.

Ko je, ustvari, Mehmedalija Nuhić, politički analitičar iz Tuzle, pitaju se ovih dana svi novinari u Tuzli. Nikad niko nije čuo za njega, nikad nijednu njegovu političku analizu pročitao u bh. medijima. Stvarno, ko je čovjek koji iznosi ovako ozbiljne optužbe?

Kao što voli napisati u svojim naslovima jedan ovdašnji portal, ‘nećete vjerovati kad vam kažemo…’.

Mehmedalija Nuhić je, dakle, komunalni inspektor zaposlen u Opštini Lukavac. Ne šalimo se.

Nuhić je nedavno bio sagovornik Bportal.ba i Lukavac-x.ba o incidentu u lukavačkom naselju Tabaci, gdje je Sabit Hanić kočevima pregradio put.

Nuhićevu izjavu možete pogledati u videu, od 10:34.

I nismo znali da sa političkim analitičarem razgovaramo. A, iskreno, ko bi posumnjao?

Pretražujući internet pronašli smo i da se ovaj komunalni inspektor osjeća Srbinom, da je magistrirao na temu islamskog fundamentalizma, te da je doktorant na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ne tvrdimo, ali tako piše. U srbijanskim medijima.

Naravno, pretražili smo i Facebook i saznali da Mehmedalija voli da pipka Severinu, makar na fotografijama.

Dakle, sve informacije o njemu se uklapaju i daju profil jednog baš onako “ozbiljnog političkog analitičara“.
(Bportal.ba/Agencije)

Ostale vijesti iz kategorije

 • Nikolić: Dobro sam čuo, Kosovo je uslov za EU Nikolić neće ići u Srebrenicu

  Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić neće ići u Srebrenicu, izjavio je savjetnik predsjednika Ivan Mrkić. Mrkić je naglasio da bi Nikolić to učinio kada bi druga strana spremna da se pokloni srpskim žrtvama. “Kao što smo više puta objašnjavali, predsednik bi […]

 • Formiran novi poslanički klub u Narodnoj skupštini RS Formiran novi poslanički klub u Narodnoj skupštini RS

  Narodni poslanici, bivši članovi Srpske demokratske stranke, dr Nenad Stevandić, dr Slavko Dunjić i Darko Banjac, od danas djeluju okviru poslaničkog kluba koji nosi naziv Slobodni demokratski srpski klub. Stevandiću, Dunjiću i Banjcu se pridružio i narodni poslanik Duško Ivić […]

 • Vučić: Ustaćemo poslije svih naših raspeća i muka Vučiću stigla izmijenjena britanska rezolucija

  Premijeru Srbije Aleksandru Vučiću uručena je danas nova, izmijenjena varijanta britanske rezolucije o Srebrenici, u koju su uneseni elementi ruske rezolucije, potvrđeno je Tanjugu iz najmanje dva izvora. Prema izvorima Tanjuga, Vučić je novi tekst britanske rezolucije dobio po dolasku […]

 • Dodik: Imamo prijedloge kandidata za potpredsjednike stranke Dodik: Referendum u septembru

  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da bi referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH trebalo da bude održan najmanje 30, a najviše 60 dana od donošenja odluke, odnosno u prvoj sedmici septembra. “Referendumsko pitanje bi trebalo da […]

NAJNOVIJE VIJESTI

KOLUMNE

BANJA LUKA IZA ĆOŠKA

VRIJEME

Banja Luka
02. 07. 2015., 18:30
 

Bez padavina
30°C
Subjektivno: 30°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 32%
Brzina vijetra: 2 m/s I
Naleti vijetra: 3 m/s
UV-Index: 2
Izlazak sunca: 05:09
Zalazak sunca: 20:41
 

NAGRADNA IGRA