Ponedjeljak, 30. 03. 2015.
 

Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Datum objave: Četvrtak, Februar 13, 2014
Objavljeno u POLITIKA
Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i Republike Srpske prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentarisati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentarisati”, rekao je Lukač.

Komentarišući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, “političkog analitičara iz Tuzle”, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS, navodi Anadolija.

Ko je, ustvari, Mehmedalija Nuhić, politički analitičar iz Tuzle, pitaju se ovih dana svi novinari u Tuzli. Nikad niko nije čuo za njega, nikad nijednu njegovu političku analizu pročitao u bh. medijima. Stvarno, ko je čovjek koji iznosi ovako ozbiljne optužbe?

Kao što voli napisati u svojim naslovima jedan ovdašnji portal, ‘nećete vjerovati kad vam kažemo…’.

Mehmedalija Nuhić je, dakle, komunalni inspektor zaposlen u Opštini Lukavac. Ne šalimo se.

Nuhić je nedavno bio sagovornik Bportal.ba i Lukavac-x.ba o incidentu u lukavačkom naselju Tabaci, gdje je Sabit Hanić kočevima pregradio put.

Nuhićevu izjavu možete pogledati u videu, od 10:34.

I nismo znali da sa političkim analitičarem razgovaramo. A, iskreno, ko bi posumnjao?

Pretražujući internet pronašli smo i da se ovaj komunalni inspektor osjeća Srbinom, da je magistrirao na temu islamskog fundamentalizma, te da je doktorant na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ne tvrdimo, ali tako piše. U srbijanskim medijima.

Naravno, pretražili smo i Facebook i saznali da Mehmedalija voli da pipka Severinu, makar na fotografijama.

Dakle, sve informacije o njemu se uklapaju i daju profil jednog baš onako “ozbiljnog političkog analitičara“.
(Bportal.ba/Agencije)

Ostale vijesti iz kategorije

  • Tadić: Mladi žele promjene Konstituisan Gradski odbor SDS-a Banjaluka

    “Jednoglasno smo danas izabrali 16 potpredsjednika Gradskog odbora SDS-a Banjaluka i druga stranačka tijela. Imamo mnogo bolji tim, nego što je u stanju da ponudi SNSD u ovom gradu”, rekao je Tadić novinarima u Banjaluci nakon konstitutivne sjednice ovog odbora. […]

  • dodik.... Dodik: SNSD će doživjeti organizacione transformacije

    “Na opštinskom nivou predlaže se uvođenje predsjedništva bez izvršnog odbora, striktno vođenje i utvrđivanje procedura za kadrovsku politiku, poštivanje rada i odlučivanje u organima i sve ono što ljudi kroz svoj rad na terenu predstave kao najvažnije”, izjavio je Dodik […]

  • SDS: 100 dana Vlade RS – 100 promašaja SDS: 100 dana Vlade RS – 100 promašaja

    Stevandić, Stanić, Jović i Kovačević na današnjoj konferenciji za novinare nabrojali su samo neke od tih promašaja. “Ekonomska politika RS definisana je u pet prioritetnih ciljeva. Jedan od njih je i privredni rast u ovoj godini. Međutim, već sada vidimo […]

NAGRADNA IGRA

STUDIO WEBCAM

PRETRAGA

NAJNOVIJE VIJESTI

KOLUMNE

BANJA LUKA IZA ĆOŠKA

VRIJEME

Banja Luka
30. 03. 2015., 06:25
 

Bez padavina
9°C
Subjektivno: 8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vijetra: 1 m/s JZ
Naleti vijetra: 1 m/s
UV-Index: 0
Izlazak sunca: 06:36
Zalazak sunca: 19:16