Subota, 31. 01. 2015.
 

Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Datum objave: Četvrtak, Februar 13, 2014
Objavljeno u POLITIKA
Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i Republike Srpske prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentarisati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentarisati”, rekao je Lukač.

Komentarišući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, “političkog analitičara iz Tuzle”, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS, navodi Anadolija.

Ko je, ustvari, Mehmedalija Nuhić, politički analitičar iz Tuzle, pitaju se ovih dana svi novinari u Tuzli. Nikad niko nije čuo za njega, nikad nijednu njegovu političku analizu pročitao u bh. medijima. Stvarno, ko je čovjek koji iznosi ovako ozbiljne optužbe?

Kao što voli napisati u svojim naslovima jedan ovdašnji portal, ‘nećete vjerovati kad vam kažemo…’.

Mehmedalija Nuhić je, dakle, komunalni inspektor zaposlen u Opštini Lukavac. Ne šalimo se.

Nuhić je nedavno bio sagovornik Bportal.ba i Lukavac-x.ba o incidentu u lukavačkom naselju Tabaci, gdje je Sabit Hanić kočevima pregradio put.

Nuhićevu izjavu možete pogledati u videu, od 10:34.

I nismo znali da sa političkim analitičarem razgovaramo. A, iskreno, ko bi posumnjao?

Pretražujući internet pronašli smo i da se ovaj komunalni inspektor osjeća Srbinom, da je magistrirao na temu islamskog fundamentalizma, te da je doktorant na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ne tvrdimo, ali tako piše. U srbijanskim medijima.

Naravno, pretražili smo i Facebook i saznali da Mehmedalija voli da pipka Severinu, makar na fotografijama.

Dakle, sve informacije o njemu se uklapaju i daju profil jednog baš onako “ozbiljnog političkog analitičara“.
(Bportal.ba/Agencije)

Ostale vijesti iz kategorije

 • Dodik: RS motiv mog političkog djelovanja Dodik: Ne zanima nas učešće u vlasti na nivou BiH

  “Bio sam svjedok raznih situacija, kao i mnogi iz SDS-a i PDP-a, kada su se male mogućnosti koristile kao velike šanse za prekrajanja BiH i prenos nadležnosti, i to im, izgleda, nije bilo dovoljno. Nepozivanje na Ustav i Dejtonski sporazum, […]

 • parlamentarna skupstina bih Bosić: SNSD napušta sjednica i ukida entitetsko glasanje

  Govoreći o zasjedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u odsustvu poslanika SNSD-a, Bosić je rekao da je “SNSD već ranije najavio da će blokirati rad ovog doma”. “Pozivam ih da rade u interesu građana koji su ih izabrali, jer su […]

 • Vučić poslanicima DS: Vi ste najobičnije kukavice Vučiću pozlilo tokom pregovora sa Amerikancima

  “Pregovori su bili izuzetno teški, trajali su gotovo 10 sati. Vučiću je u jednom trenutku pozlilo, pa je morao u bolnicu gde je primio infuziju”,potvrđeno je iz premijerovog kabineta. Srpski pregovarači su, navode izvori, uspeli da izdejstvuju pomak u razgovorima […]

 • parlamentarna skupstina bih SNSD napustio zasjedanje Parlamenta BiH

  Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac zatražio je u ime Kluba uvrštavanje odluke o razrješenju Džaferovića, nakon što taj prijedlog nije podržan u Kolegijumu i Proširenom kolegijumu doma. “Mi smo i na prethodnoj sjednici Predstavničkog doma iznijeli […]

KONTAKT TV

STUDIO WEBCAM

PRETRAGA

NAJNOVIJE VIJESTI

KOLUMNE

BANJA LUKA IZA ĆOŠKA

VRIJEME

Banja Luka
31. 01. 2015., 20:09
 

Bez padavina
2°C
Subjektivno: 4°C
Trenutni pritisak: 99 mb
Vlažnost: 86%
Brzina vijetra: 0 m/s Z
Naleti vijetra: 0 m/s
UV-Index: 0
Izlazak sunca: 07:12
Zalazak sunca: 16:57