Nedjelja, 7. 02. 2016.
 

Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Datum objave: Četvrtak, Februar 13, 2014
Objavljeno u POLITIKA
Ko je Mehmedalija Nuhić kojeg su predstavili kao analitičara?

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i Republike Srpske prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentarisati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentarisati”, rekao je Lukač.

Komentarišući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, “političkog analitičara iz Tuzle”, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS, navodi Anadolija.

Ko je, ustvari, Mehmedalija Nuhić, politički analitičar iz Tuzle, pitaju se ovih dana svi novinari u Tuzli. Nikad niko nije čuo za njega, nikad nijednu njegovu političku analizu pročitao u bh. medijima. Stvarno, ko je čovjek koji iznosi ovako ozbiljne optužbe?

Kao što voli napisati u svojim naslovima jedan ovdašnji portal, ‘nećete vjerovati kad vam kažemo…’.

Mehmedalija Nuhić je, dakle, komunalni inspektor zaposlen u Opštini Lukavac. Ne šalimo se.

Nuhić je nedavno bio sagovornik Bportal.ba i Lukavac-x.ba o incidentu u lukavačkom naselju Tabaci, gdje je Sabit Hanić kočevima pregradio put.

Nuhićevu izjavu možete pogledati u videu, od 10:34.

I nismo znali da sa političkim analitičarem razgovaramo. A, iskreno, ko bi posumnjao?

Pretražujući internet pronašli smo i da se ovaj komunalni inspektor osjeća Srbinom, da je magistrirao na temu islamskog fundamentalizma, te da je doktorant na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ne tvrdimo, ali tako piše. U srbijanskim medijima.

Naravno, pretražili smo i Facebook i saznali da Mehmedalija voli da pipka Severinu, makar na fotografijama.

Dakle, sve informacije o njemu se uklapaju i daju profil jednog baš onako “ozbiljnog političkog analitičara“.
(Bportal.ba/Agencije)

Komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • Gradska uprava: Neradni dani 1. i 2. januar, telefonsko dežurstvo u subotu Ko će biti kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke?

  Predsjedništvo banjalučkog odbora SNSD-a pokrenulo je proces kandidovanja za gradonačelnika i odbornike skupštine najvećeg grada Srpske, u izbornoj trci koja bi mogla biti jedna od najneizvjesnijih u partijskoj istoriji. Prema saznanjima Banjaluka.net-a, Predsjedništvo Gradskog odbora, na sjednici održanoj u ponedjeljak, […]

 • Postignuta saglasnost o Zakonu o policiji Postignuta saglasnost o Zakonu o policiji

  Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske danas je u Banjaluci postigla saglasnost o Zakonu o policiji i unutrašnjim poslovima Srpske. Prihvaćeno je pet amandmana Kluba Bošnjaka koji se odnose na nacionalnu zastupljenost u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske. […]

 • Premijerka na molitvenom doručku u Americi Premijerka na molitvenom doručku u Americi

  Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović boravi u službenoj posjeti SAD, gdje će prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku, koji se svake godine održava u prvoj sedmici februara u Vašingtonu, a čiji je domaćin američki predsjednik. Ove godine održava se 64. Nacionalni […]

 • NSRS nastavlja raspravu o Prijedlogu ekonomske politike Čubrilović: Ne taktiziramo sa referendumom

  Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da se ne taktizira sa objavljivanjem odluke parlamenta o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, nego se pokušavaju izbjeći sve pravne zamke. “Ne bi bilo dobro u to ući sa pravnim […]

NAJNOVIJE VIJESTI

KOLUMNE

BANJA LUKA IZA ĆOŠKA

VRIJEME

Banja Luka
07. 02. 2016., 06:38
 

Bez padavina
-1°C
Subjektivno: 0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vijetra: 0 m/s JJI
Naleti vijetra: 0 m/s
UV-Index: 0
Izlazak sunca: 07:04
Zalazak sunca: 17:06